10 σημαντικές τάσεις του PPC για να παρακολουθήσετε το 2020

10 σημαντικές τάσεις του PPC για να παρακολουθήσετε το 2020

Ποιο είναι το μέλλον του PPC ;

Πέρυσι, τα ακροατήρια και ο αυτοματισμός ήταν μόνο μια τάση ζευγών εμπειρογνώμονες μάρκετινγκ της PPC αναμένεται να κυριαρχήσουν.

Αλλά ποιες θα είναι οι σημαντικότερες τάσεις της PPC το 2020;

Αυτή είναι η ακριβής ερώτηση που έθεσα 39 από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες μάρκετινγκ της PPC.

Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες τάσεις της PPC που πρέπει να γνωρίζετε για το 2020 – από την πληρωμένη αναζήτηση, μέχρι τις πληρωμένες κοινωνικές, τις επαναληπτικές και τις υπόλοιπες – σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Λιγότερος Έλεγχος: Αυτοματισμοί, AI & Machine Learning

Ο αυτοματισμός είναι η μεγαλύτερη τάση της PPC για το 2020. Φαίνεται να είναι στο μυαλό σχεδόν κάθε διαφημιστή με PPC.

Η Julie Friedman Bacchini, Πρόεδρος & Ιδρυτής, Neptune Moon, πιστεύει ότι το τρένο αυτοματισμού και μηχανικής μάθησης θα συνεχίσει να ανεβαίνει ταχύτητα το 2020.

“Το κλειδί για τους έμμισθους επαγγελματίες αναζήτησης θα είναι να υπολογίζουν πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία / χαρακτηριστικά όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, διατηρώντας παράλληλα την αξία μας κάνοντας πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν τα μηχανήματα”, ανέφερε.

Ο Ed Leake, Διευθύνων Σύμβουλος της Midas Media, δήλωσε παρόμοια, σημειώνοντας ότι τα μηχανήματα και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να παράγουν κρίσεις και να εκτελούν τακτικές εργασίες ταχύτερα από τους ανθρώπους.

“Αυτό σημαίνει ότι αν δε χρησιμοποιείτε τουλάχιστον κάποια μορφή κανόνων ή σεναρίων στη ροή εργασίας σας, είστε πίσω”, δήλωσε ο Leake. “Μπορεί να έχετε ακούσει για το Matrix Eisenhower. Χρησιμοποιώντας αυτήν την αρχή, ξεκινήστε με το ένα άχαρο καθήκον που κάνετε τακτικά. Με άλλα λόγια, χρειάζεται πολύς χρόνος και έχει μικρό αντίκτυπο στα αποτελέσματα. Πάρτε αυτό το έργο και βρείτε μια μηχανή για να το κάνει για σας. ”

Ο Jeff Ferguson, Διευθύνων Σύμβουλος της Fang Marketing, δήλωσε ότι οι διαχειριστές της PPC θα μάθουν τελικά τη θέση τους στη νέα παγκόσμια τάξη της ψηφιακής διαφήμισης το 2020 – για να παρέχουν ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας για τους υπερασπιστές ρομπότ τους.

«Ο ρόλος του διαχειριστή της PPC δε θα παραμείνει για άλλα πέντε τουλάχιστον χρόνια, αλλά οι ημέρες που ξοδεύουν τις ώρες αντικατάστασης των προσφορών εξαφανίζονται», δήλωσε ο Φέργκιουσον. “Οι λέξεις κλειδιά δεν πηγαίνουν πουθενά πολύ σύντομα – τα ρομπότ εξακολουθούν να χρειαζόμαστε να μιλάμε σωστά στους άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, ό,τι μπορεί να γίνει σε ένα μαθηματικό πρόβλημα είναι τώρα ο τομέας των μηχανών. ”

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες μίλησαν για την απώλεια ελέγχου λόγω αυτοματοποίησης και τι σημαίνει αυτό.

Ο Jon Clark, Managing Partner, Moving Traffic Media, αναμένει να συνεχιστεί η τάση μειωμένου ελέγχου καθώς η Google ωθεί τους χρήστες στην αυτοματοποίηση και ελαχιστοποιεί τη διαφάνεια. Υπολόγισε ότι μπορούμε ακόμη και να καταργήσουμε εξ ολοκλήρου τη μη αυτόματη προσφορά υπέρ της αυτοματοποίησης.

Επίσης, ο Brad Geddes, συνιδρυτής της AdAlysis, δήλωσε:

“Θα δούμε ότι η Google θα συνεχίσει να αποκτά τον έλεγχο από τους διαφημιζόμενους στο όνομα της” καλύτερης στόχευσης και πρόθεσης “. Δυστυχώς, η Google δεν έχει καταλάβει την πρόθεση με κανέναν ουσιαστικό τρόπο, οπότε αυτές οι αλλαγές θα σας αφήσουν να κάνετε περισσότερη δουλειά για να συνεχίσετε να βλέπετε τα ίδια αποτελέσματα. ”

Ορισμένοι ειδικοί αναμένουν κάποια ώθηση εναντίον της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Google για αυτοματοποίηση.

“Ενώ η Google θα εισαγάγει περισσότερες δυνατότητες κοινού και περισσότερη αυτοματοποίηση, οι διαφημιζόμενοι καθίστανται αχρείοι από την αυτοματοποίηση της Google και δε θα το υιοθετήσουν τυφλά αλλά μάλλον θα βουτήξουν τα δάχτυλα των ποδιών τους στις νέες δυνατότητες της Google, για να δουν αν πραγματικά λειτουργούν όπως επιδιώκεται”, δήλωσε ο Geddes. “Αυτό θα αφήσει περισσότερους διαφημιζόμενους να δημιουργήσουν αυτοματοποίηση από μόνοι τους ή να αξιοποιήσουν συστήματα αυτοματοποίησης και αξιολόγησης από τρίτους. Θα δούμε ότι η αυτοματοποίηση συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο, η Google δε θα είναι πάντα ο οδηγός αυτών των αλλαγών. ”

Ο Andrew Lolk, επικεφαλής του PPC Διευθυντής & Ιδρυτής, Savvy Revenue, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να παραδώσει λογαριασμούς μόνο στην αυτοματοποίηση της Google.

“Δε συμβουλεύω να απορριφτεί απολύτως αυτοματοποίηση της Google, αλλά γνωρίζω τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της εντελώς αντίθετα”, δήλωσε ο Lolk. “Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της αυτοματοποίησης της Google, θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε άλλους διαφημιζόμενους που δεν είναι ενήμεροι για αυτό.”

Σύμφωνα με τον Nikki Kuhlman, Διευθυντή Ανώτερου Λογαριασμού, JumpFly, καταλήγουμε σε αυτό:

“Αυτό που οι έμποροι θα πρέπει να κάνουν είναι να είναι οι φύλακες για το αν αυτές οι αυτοματοποιημένες επιλογές είναι καλύτερες για τους πελάτες ή καλύτερα για την Google”.

Ο Aaron Levy, Διευθυντής Ομίλου, SEM, Tinuiti, ελπίζει ότι το 2020 θα είναι ένα έτος αυτοπεριστροφής του αυτοματισμού, όπου οι μηχανές και οι εταίροι εργαλείων θα πάρουν χρόνο για να αποκτήσουν το δικαίωμα αυτοματισμού.

«Θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι διαφημιστές μας είναι έτοιμοι για επιτυχία, ανάπτυξη και να αφιερώσουν τον κεντρικό μας χώρο στη στρατηγική και όχι να πιέζουν κουμπιά», δήλωσε ο Levy. “Όλοι βοήθησαν με τη βοήθεια μεγάλων δεδομένων.”

Η Ilya Cherepakhin, VP, Media Operations, Ακρωνύμιο, συνιστά ανεπιφύλακτα τη δοκιμή του στόχου ROAS, των δυναμικών διαφημίσεων αναζήτησης (DSA), των ανταποκρινόμενων διαφημίσεων αναζήτησης, της μέγιστης τιμής μετατροπής και οποιωνδήποτε άλλων επιλογών αυτοματοποίησης του PPC.

Μια άλλη πτυχή του αυτοματισμού Frederick Vallaeys, συνιδρυτής, Optmyzr, συζητήθηκε είναι “layering αυτοματισμού”, μια έννοια που πιστεύει ότι είναι το μέλλον του PPC.

“Η ιδέα είναι απλή … πρέπει να διδάξουμε, να παρακολουθήσουμε και να καθοδηγήσουμε τους αυτοματισμούς για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά αντί να αφιερώσουμε περισσότερα από το ήδη περιορισμένο ανθρώπινο εύρος ζώνης μας, μπορούμε να κατασκευάσουμε ελαφροί αυτοματισμοί χρησιμοποιώντας δέσμες διαφημίσεων, κ.λπ. για να αποκαταστήσουμε ένα μέρος του ελέγχου που είχαμε πριν από την Google, η Microsoft και οι άλλες πλατφόρμες διαφημίσεων ανέλαβαν την τεχνητή νοημοσύνη τους “, ανέφερε.

2. Γκρίζες ζώνες: το PPC και η μεγαλύτερη εικόνα μάρκετινγκ

Πολλοί από τους ειδικούς μας μίλησαν για τη σημασία της αναγνώρισης και της ελκυστικότητας του κοινού-στόχου σας σε πολλαπλά κανάλια και πλατφόρμες, καθώς και για τη δημιουργία σχεδίων μεταξύ διαύλων για να διασφαλιστεί ότι όλες οι καμπάνιες σας θα παίζουν ωραία.

H ολοκλήρωση και η διαφοροποίηση των καναλιών θα είναι τεράστια.

Με απλά λόγια: “Εάν δεν ψάχνετε νέα κανάλια το επόμενο έτος, θα χάσετε νέες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Michelle Morgan, Διευθυντής Υπηρεσιών Πελατών, Clix Marketing.

“Όλες οι εργασίες μάρκετινγκ μαζί – κανένας δίαυλος δεν είναι νησί”, πρόσθεσε ο Kuhlman. “Αντί να βλέπουμε κάθε κανάλι ως ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα, οι διαφημιζόμενοι το 2020 θα επικεντρωθούν σε συνολικά αποτελέσματα. Ξέρω ότι θα είμαι. ”

Οι ολοκληρωμένες εκστρατείες θα είναι στην πρώτη γραμμή του 2020, δήλωσε ο Liam Wade, επικεφαλής της PPC, Impression

“Απλά δείτε τις έξυπνες αγορές της Google για να δείτε πώς λειτουργούν καλύτερα τα κανάλια μαζί.  PLA, το δυναμικό επαναληπτικό μάρκετινγκ και η στόχευση ακροαματικών δικτύων σε ένα, “δήλωσε ο Wade. “Ένα ακόμα μήνυμα!”

Το 2020, οι έμποροι και οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια σωστή κατανόηση της θέσης της PPC στη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ και πώς αυτό στην πραγματικότητα λειτουργεί στην ίδια διαδικασία, δήλωσε ο Kirk Williams, ιδρυτής της ZATO.

“Οι έμποροι πρέπει να ενδιαφέρονται για όλους τους τρόπους (ακόμη και όταν δεν μπορούν να βρεθούν) να αναπτύξουν μια επιχείρηση στο σύνολό τους και στη συνέχεια να καθορίσουν πώς να ταιριάζουν το κανάλι της PPC σε αυτή τη συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής, της δημιουργικότητας και της αναφοράς”, δήλωσε ο Ουίλιαμς. “Το καλύτερο πράγμα για τους PPCers το 2020 μπορεί να είναι να φυσήξει τη σκόνη από αυτά τα παλιά παραδοσιακά βιβλία μάρκετινγκ.”

Η Melissa Mackey, επιτηρητής αναζήτησης, γυροσκόπιο, είπε ότι θα δούμε επίσης μια περαιτέρω θολότητα των γραμμών μεταξύ των πληρωμένων κοινωνικών και πληρωμένων χαρακτηριστικών αναζήτησης και στόχευσης.

“Έχουμε δει πάντα την υιοθέτηση λειτουργιών σε διάφορες πλατφόρμες μέσα στις μηχανές αναζήτησης (Διαφημίσεις Google, Microsoft Ads) και μέσα στα κανάλια κοινωνικών διαφημίσεων (Facebook, LinkedIn κλπ.), Αλλά τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τις μηχανές αναζήτησης να υιοθετούν κοινωνική στόχευση και κοινωνική κανάλια προσθέτοντας λέξεις-κλειδιά “, δήλωσε ο Mackey. “Οι γκρίζες ζώνες ανάμεσα στην αναζήτηση και την κοινωνική αναγκάζει να αναρωτηθεί κανείς: ποιος θα καταλήξει στον νικητή; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.”

4. Απόρρητο, Παρακολούθηση, Δεδομένα πρώτου μέρους και εσείς

Το GDPR και παρόμοια νομοθεσία περιορίζει τις δυνατότητες παρακολούθησης και έχει καταστρέψει την ιδιωτικότητα από το “ωραίο να σκεφτείς” ως το “απόλυτο πρέπει” για οποιονδήποτε έμπορο, σύμφωνα με τον Cherepakhin.

Ως εκ τούτου, ο Arianne Donoghue, Αναπληρωτής Διευθυντής – Ψηφιακή Στρατηγική, Edit, δήλωσε ότι πρέπει να βρούμε νέους τρόπους παρακολούθησης, αλλά πρέπει επίσης να επανεξετάσουμε στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε εκστρατείες σε έναν κόσμο όλο και περισσότερο συνειδητό.

Μέχρι που οι πλατφόρμες βρουν τρόπους προσαρμογής, οι έμποροι πρέπει να αποφύγουν να ξεφύγουν από την πορεία της προσπάθειας για 100% τέλεια απόδοση.

Σύμφωνα με τον Tim Jensen, διαχειριστή καμπάνιας, Clix Marketing, αυτό σημαίνει “να λαμβάνετε τα μηνύματα στο σημείο για το σωστό κοινό” και “να παρακολουθείτε τις μετρήσεις του ROI κορυφαίου επιπέδου που έχουν σημασία στην κατώτατη γραμμή της επιχείρησης”.

Ο Purna Virji, Ανώτερος Διευθυντής, Global Engagement, η Microsoft Advertising, δήλωσε το 2020 ότι πρόκειται για μόχλευση όλων των δεδομένων χωρίς να εκμεταλλευτεί τους ανθρώπους πίσω από τα δεδομένα.

“Οι διαφημιζόμενοι PPC έχουν δει επιτυχή αποτελέσματα με περισσότερες επιλογές στοχευμένης και δημογραφικής στόχευσης, όπως το κοινό στο μάρκετινγκ που προσφέρουν τόσο οι διαφημίσεις Google όσο και η Microsoft Advertising”, ανέφερε ο Virji. “Βλέπουμε όλο και περισσότερο νέους τρόπους για να εκμεταλλευτούμε περισσότερες κατανοήσεις και ιδέες – ενώ παράλληλα προστατεύουμε την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων – να συνδέουμε τα σήματα και τους πελάτες τους με διαφορετικό τρόπο”.

Το σημερινό τοπίο σημαίνει ότι τα δεδομένα πρώτου μέρους είναι πιο σημαντικά και πολύτιμα από ποτέ, σύμφωνα με τον Cherepakhin και τον MacLaggan.

“Ενημερώστε τις διαδικασίες και τις πολιτικές δεδομένων πρώτου μέρους, για να καλύψετε τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις για τις περιοχές που στοχεύετε”, ανέφερε ο Cherepakhin. “Αυτό θα σας καθοδηγήσει για την επιτυχία της μόχλευσης του πελάτη, του επαναληπτικού μάρκετινγκ και μιας συνεχώς αυξανόμενης σειράς στρατηγικών που βασίζονται σε δεδομένα πρώτου μέρους.”

Προστέθηκε MacLaggan:

“Πηγαίνουν οι ημέρες βελτιστοποίησης του CPA, για να αποκτήσουν μια άκρη οι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να ενσωματώσουν την αξία του πελάτη (συμπεριλαμβανομένης) της διάρκειας ζωής στη στρατηγική βελτιστοποίησης τους. Με τη μετατροπή εκτός σύνδεσης, είναι ήδη δυνατή η μεταφόρτωση των μετατροπών εκτός σύνδεσης ή των επακόλουθων μετατροπών, αλλά αναμένεται από την Google να συνεχίσει να διευκολύνει το επόμενο έτος. “

5. Η στρατηγική του PPC γίνεται πιο αξιόλογη

Καθώς η αυτοματοποίηση εξαλείφει ορισμένα από τα πιο κουραστικά καθήκοντα, θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη για τους εμπόρους του PPC που μπορούν να σκεφτούν στρατηγικά, σύμφωνα με τους ειδικούς μας.

Η Amy Bishop, σύμβουλος ιδιοκτησίας και ψηφιακού μάρκετινγκ, Cultivative, δήλωσε ότι οι άνθρωποι του PPC που μπορούν να στρατηγικοποιήσουν θα έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία.

“Σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο, η στρατηγική γίνεται πάντα όλο και πιο πολύτιμη”, δήλωσε ο Bishop.

Ο Ντόνογκου συμφώνησε.

“Η εστίαση στην παροχή βοήθειας στους πελάτες που θέτουν στρατηγική, πραγματικά κατανοώντας ποιος είναι το κοινό μας και τι θα πάρει για να λύσει τα προβλήματά τους θα είναι το κλειδί”, είπε.

Η Amy Hebdon, ιδρυτής της Plain Magic Search, δήλωσε ότι η ηγεσία σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα πιο σημαντική όταν η αποτελεσματική διαχείριση είναι στοίχημα στο τραπέζι.

“Η ηγεσία απαιτεί μεγάλη σκέψη. Περιλαμβάνει την κατανόηση των επιθυμιών και των αναγκών των καταναλωτών, γνωρίζοντας πώς να στοχεύσετε πέρα ​​από το “τοπικό ανώτατο όριο” και να παίρνετε στρατηγικές αποφάσεις για τους πελάτες “, δήλωσε ο Hebdon. “Οι ηγέτες μάρκετινγκ που προωθούν τη στρατηγική και τη μόχλευση της αυτοματοποίησης για να επιτύχουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το 2020.”

Ομοίως, ο Mark Irvine, Διευθυντής Στρατηγικών Συμπράξεων, WordStream, δήλωσε ότι πρέπει να βρεθείτε όπου μπορείτε να συνυπάρξετε ειρηνικά με τον αυτοματισμό

“Είτε πρόκειται για λογισμικό, σενάρια, δυναμική αναζήτηση, αυτοματοποιημένη προσφορά, διαφημίσεις που έχουν γραφτεί με AI / ML ή ακόμα και διάφορες έξυπνες καμπάνιες, ο χρόνος που εξοικονομούνται στις λεπτομέρειες της διαχείρισης θεμελιωδών στοιχείων των καμπανιών μπορεί να δαπανηθεί καλύτερα με τη διαχείριση των στρατηγικών στοιχείων το κοινό, τους στόχους και τα δημιουργικά », είπε.

6. Εκτός από το Google και το Facebook: Εναλλακτικές Πλατφόρμες για να παρακολουθήσετε

Ο Duane Brown, Ιδρυτής & Επικεφαλής της Στρατηγικής, παίρνει κάποιο κίνδυνο και η Lisa Raehsler, ιδρυτής και σύμβουλος Στρατηγικής SEM, Big Click Co., σημείωσε ότι οι άνθρωποι εκτός από το Facebook πέρασαν περισσότερο χρόνο σε πλατφόρμες όπως Snapchat, Pinterest, TikTok, το 2019 – οι εταιρείες αυτές αναπτύσσονται.

Η τάση αυτή δε θα επιβραδυνθεί. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πάνε όπου οι πελάτες τους είναι το 2020.

“Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε σε κάθε πλατφόρμα διαφημίσεων παραπάνω. Σημαίνει ότι πρέπει να έχετε καλύτερη κατανόηση σχετικά με το πού οι πελάτες σας περνούν το χρόνο τους online », δήλωσε ο Μπράουν. “Εάν το ακροατήριό σας βρίσκεται σε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες διαφημίσεων, θα πρέπει τουλάχιστον να το δοκιμάσετε και να δείτε αν μπορείτε να το λειτουργήσετε για την επιχείρησή σας”.

Ο Κλάρκ συμφώνησε. Είπε ότι οι προϋπολογισμοί θα είναι πιο διασκορπισμένοι από ποτέ.

“Από το Quora, στο Reddit, στο Pinterest και ειδικά στο Amazon”, είπε. “Η διαχείριση του προϋπολογισμού και η διατήρηση μιας κατανομής υγρών με βάση τις επιδόσεις σε όλες τις πλατφόρμες θα είναι πρωταρχικής σημασίας.”

Η Akvile DeFazio, Πρόεδρος, AKvertise, δήλωσε ότι τα εμπορικά σήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να ξεκινήσουν τη στρατηγική για το Instagram Checkout.

“Αν και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο σε οργανικές θέσεις, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι αυτή η νέα μορφή να είναι διαθέσιμη ως διαφήμιση”, δήλωσε. “Προγραμματίστε τώρα να μείνετε μπροστά και να ξεκινήσετε όταν είναι διαθέσιμοι για μέγιστη έκθεση.”

Η Elizabeth Marsten, Ανώτερη Διευθύντρια στρατηγικών υπηρεσιών Marketplace, Tinuiti, πρότεινε να δοθεί προσοχή στην επέκταση των επιλογών στη διαφήμιση που θολώνουν τις γραμμές της “πληρωμένης αναζήτησης” – ειδικά της Amazon και της Walmart.

“Οι αγορές τους έχουν εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως στον ιστότοπό τους και αναζητήσεις πραγματοποιούνται και σε αυτούς τους ιστότοπους”, δήλωσε ο Marsten. “Επιπλέον, οι σελίδες λεπτομερειών του προϊόντος που έχουν κατασκευαστεί με ισχυρό περιεχόμενο όπως σχόλια, ιδιότητες, βίντεο και συγκρίσεις προϊόντων παίρνουν επιλεγμένα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης και θα ανταγωνίζονται για τα μάτια. Σχεδιάστε μια στρατηγική ή μια θέση που θα αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή, και όχι στα μέσα του 2020. ”

Συμπέρασμα?

“Ενώ το Facebook εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία των χρηστών, οι διαχειριστές διαφημίσεων που πληρώνουν θα πρέπει να παρακολουθούν πιστά αυτές τις τάσεις των χρηστών το 2020 για να διασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις τους θα προσεγγίσουν τους σωστούς ανθρώπους (ή για νέες ευκαιρίες) καθώς αλλάζουν πλατφόρμες”, ανέφερε ο Raehsler.

7. Έμφαση στη σχετικότητα, την αναγνωρισιμότητα και την ασφάλεια της επιχείρησης

Η Pauline Jakober, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Twenty Seven, αναμένει από τους εμπόρους της PPC να πάρουν το branding στο επόμενο επίπεδο το 2020.

“Όλο και περισσότερο, βλέπω ότι οι έμποροι προχωρούν πέρα ​​από την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και επιδιώκουν τη συνάφεια με τη μάρκα”, δήλωσε ο Jakober. “Οι έμποροι δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με την εξοικείωση των δυνητικών πελατών με το εμπορικό σήμα τους. Επιθυμούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι δυνητικοί πελάτες αισθάνονται γι ‘αυτό και να ανταποκριθούν σε αυτό. ”

Ο Donoghue συμφώνησε ότι η προτίμηση του εμπορικού σήματος και η οικοδόμηση σχέσεων θα είναι καθοριστικής σημασίας για το 2020.

Η Bacchini ελπίζει επίσης να δει μια επιστροφή στο branding στην ψηφιακή διαφήμιση.

«Η οικοδόμηση μιας σύνδεσης με το εμπορικό όνομα σας έχει πάντα σημασία, απλώς το αγνοήσαμε για τα τελευταία 15 χρόνια», είπε.

Ο Jonathan Kagan, Αντιπρόεδρος για την Αναζήτηση, Cogniscient Media, δήλωσε ότι η ασφάλεια επιχείρησης θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά σημαντική το 2020 για να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις σας δε φαίνεται να υποστηρίζουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

“Οι διαφημιζόμενοι δεν μπορούν πλέον να επιτρέπουν στις πλατφόρμες να κάνουν δικά τους πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις τοποθετήσεις διαφημίσεών σας που λειτουργούν με αυτοματοποίηση. Διαφορετικά, μπορεί να φανεί ότι το εμπορικό όνομα σας υποστηρίζει ένα τρομακτικό γεγονός “, δήλωσε ο Kagan.

8. Περισσότερος ανταγωνισμός SERP + Στασιμότητα αναζήτησης = Αύξηση CPC

Ο Jeff Allen, Πρόεδρος της Hanapin Marketing, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη τάση που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η έλλειψη ανάπτυξης ερωτημάτων αναζήτησης τα τελευταία χρόνια.

“Το 2020 θα φανεί αυτό να φτάνει στο χέρι λόγω των πλατφορμών που στερούνται πρόσθετου χώρου SERP για να κερδηθούν”, δήλωσε ο Allen. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή άνοδο των CPC αναζήτησης και την πιθανότητα αύξησης των CPA και την έλλειψη αύξησης του όγκου πωλήσεων.

Ο Λέικ συμφώνησε, λέγοντας ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί μόνο και ο πληθωρισμός CPC θα συνεχιστεί.

“Σας προτείνω να προσαρμόσετε τους προϋπολογισμούς και τις προσδοκίες σας για το 2020 ώστε να ταιριάζουν”, δήλωσε ο Leake. “Δεν είναι μια διασκεδαστική τάση, αλλά μια ρεαλιστική”.

Ο Levy πιστεύει επίσης ότι η αγορά αναζήτησης των ΗΠΑ έχει γίνει κορεσμένη.

“Όλοι ήδη ψάχνουν σχεδόν τόσο όσο χρειάζονται. Δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των ερωτημάτων κατά 25% πέρσι “, δήλωσε ο Levy. “Τα SERPs θα συνεχίσουν να γίνονται πιο ανταγωνιστικά και τα CPCs θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο κορεσμού, κάτι που το επόμενο κλικ δεν είναι πλέον κερδοφόρο”.

9. Το CRO είναι απαραίτητο

Ενώ οι διαφημιζόμενοι θα έπρεπε να έχουν επενδύσει σε βελτιστοποίηση του ρυθμού μετατροπής για χρόνια, το 2020 μπορεί να είναι το έτος που κινείται από το “πρέπει να κάνει” με το “πρέπει να κάνει”, σύμφωνα με τον Allen.

“Οι έξυπνοι διαφημιστές θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν άλλα κανάλια, όπως η εμφάνιση και η κοινωνική, αλλά ο κύριος άνοδος στους αριθμούς πωλήσεών τους θα προέλθει από ισχυρά προγράμματα βελτιστοποίησης του ρυθμού μετατροπής”, δήλωσε ο Allen.

Αλλά καθώς κάνετε CRO, ο Leake θυμίζει να μην ξεχνάμε έναν άλλο τύπο βελτιστοποίησης: τη βελτιστοποίηση του πελάτη.

“Η βελτιστοποίηση της μετατροπής επαινείται, αλλά η βελτιστοποίηση του πελάτη υποτιμάται”, δήλωσε ο Leake. “Πληρώνετε για να αποκτήσετε πελάτες, οπότε βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε (επενδύοντας) για να τους κρατήσετε και εσείς!”

Ο Levy πρόσθεσε ότι η βελτιστοποίηση των κλικ πέρα από τα κλικ είναι απαραίτητη.

“Την επόμενη δεκαετία, οι μεγαλύτερες νίκες θα προέλθουν από εκείνους που βελτιστοποιούν πέρα από τη μετατροπή”, δήλωσε ο Levy.

10. Το έτος του τεχνικού PPC διαφημιστή

Η AJ Wilcox, Expert & Founder των διαφημίσεων LinkedIn, B2Linked Marketers, πιστεύει ότι το 2020 θα είναι η χρονιά του τεχνικού διαφημιστή.

“Θα δούμε τους διαφημιστές να γίνονται πιο τεχνικοί, οδηγώντας σε πράγματα όπως η ευρύτερη υιοθέτηση και η εξάρτηση από τα δεδομένα CRM σε συνδυασμό με τις διαφημιστικές τους προσπάθειες”, δήλωσε ο Wilcox. “Οι διαφημιστές θα παρακολουθούν τον κύκλο ζωής των πελατών και θα είναι αυτοί που προβλέπουν την απόδοση, και όχι το Finance ή το IT”.

Ομοίως, ο John Lee, στρατηγικός μάθησης, Microsoft Advertising, δήλωσε ότι η απόκτηση τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης θα σας βοηθήσει να έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε, να βελτιστοποιήσετε και να αναλύσετε τις ψηφιακές διαφημιστικές εκστρατείες σε κλίμακα.

“Αυτές οι δεξιότητες είναι θεμελιώδεις για τη χρήση εργαλείων όπως οι διαφημίσεις Google και οι δέσμες ενεργειών διαφήμισης της Microsoft ή οι λειτουργίες που βασίζονται σε ροές δεδομένων όπως η Αγορές, οι Προσαρμογείς διαφημίσεων κ.λπ.”, δήλωσε. “Ας μη δούμε πώς αυτές οι δεξιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδυάσετε σύνολα δεδομένων σε εργαλεία BI, κλπ.”

Comments are disabled.