5 πράγματα που δεν ξέρατε για το SEO & Shared Hosting

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το SEO & Shared Hosting

Μια ισχυρή στρατηγική SEO είναι το κλειδί για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Το γνωρίζετε ήδη (ή αν δεν το κάνετε, θα πρέπει!). Ωστόσο, το SEO δεν περιλαμβάνει απλώς τη χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών στα σωστά σημεία, διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς το κινητό και δημοσιεύοντας ισχυρό περιεχόμενο που προσελκύει επισκέπτες. Πολλά τεχνικά προβλήματα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα της στρατηγικής σας.

Έτσι, ίσως να αναρωτιέστε τον βαθμό στον οποίο ένας τεχνικός παράγοντας όπως η επιλογή φιλοξενίας σας θα επηρεάσει την απόδοση του ιστότοπού σας. Ίσως σκέφτεστε το Shared Hosting.Είναι μια δημοφιλής λύση καθώς το Shared Hosting είναι πιο οικονομικά προσιτή από άλλα μοντέλα.

Είναι το Shared Hosting μια καλή επιλογή ή θα βλάψει το SEO σας; Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό το θέμα, έχουμε συνθέσει αυτή τη λίστα πέντε βασικών σημείων που πρέπει να ξέρετε για τη σχέση μεταξύ SEO και Shared Hosting.

1) Το Shared Hosting δεν αποτελεί παράγοντα κατάταξης

Αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο. Μερικοί παράγοντες SEO έχουν άμεσο αντίκτυπο στις βαθμολογίες των σελίδων σας σε σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης Google. Αυτοί είναι παράγοντες που ο αλγόριθμος της Google συγκεκριμένα “θεωρεί” όταν καθορίζει πού να ταξινομήσει μια σελίδα. Κατά τον προγραμματισμό του αλγορίθμου, οι προγραμματιστές της Google σχεδιάζουν σκόπιμα να υπολογίζουν αυτούς τους παράγοντες κατά την ταξινόμηση σελίδων. Είναι επίσης συχνά πρόθυμοι να ενημερώσουν τους ανθρώπους ποιοι παράγοντες είναι σημαντικοί.

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, πρώην επικεφαλής της ποιότητας αναζήτησης στην Google, η επιλογή φιλοξενίας σας δεν αποτελεί παράγοντα κατάταξης επειδή η Google αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος άλλος βρίσκεται στη διεύθυνση IP

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες SEO που έχουν έμεση επίδραση στην κατάταξη. Το γεγονός ότι η Google δεν προγραμματίζει τον αλγόριθμό της για να εξετάσει τον κεντρικό υπολογιστή ενός ιστότοπου δε σημαίνει απαραίτητα ότι το Shared Hosting σας δεν έχει καμία απολύτως επίδραση.

Για παράδειγμα, ενώ η επιλογή φιλοξενίας σας ενδέχεται να μην επηρεάσει άμεσα τις βαθμολογίες σας στην Google, μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή της, επηρεάζοντας έμμεσα την κατάταξή της ως αποτέλεσμα. Αρκετά από τα υπόλοιπα σημεία αυτής της λίστας δείχνουν πώς μπορεί να συμβεί αυτό.

2) Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι ένα ζήτημα

Ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας στον ιστότοπό σας αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η επιλογή του οικοδεσπότη Ιστού μπορεί να επηρεάσει έμμεσα την κατάταξή σας. Μετά από όλα, ενώ ο οικοδεσπότης που επιλέγετε δεν είναι ακριβώς τόσο σημαντικό για SEO, η ταχύτητα του site είναι. Οι σελίδες που φορτώνουν γρηγορότερα έχουν απλώς χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης. Με την πάροδο του χρόνου, το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης μπορεί να επηρεάσει τη θέση των σελίδων σας όταν οι χρήστες πραγματοποιούν σχετικές αναζητήσεις.

Οι άνθρωποι απλά δεν έχουν την υπομονή για αργούς χώρους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα της Google επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι χρήστες κινητών συσκευών θα αφήσουν μια σελίδα που θα διαρκέσει περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση:

 

  • 1-3s πιθανότητα εγκατάλειψης 32%
  • 1-5s πιθανότητα εγκατάλειψης 90%
  • 1-6s πιθανότητα εγκατάλειψης 106%
  • 1-10sπιθανότητα εγκατάλειψης 123%

 

Αυτός ο τύπος συνεπής συμπεριφοράς χρηστών λέει στον αλγόριθμο της Google ότι το περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες δεν είναι πολύτιμο για τους χρήστες. Επειδή ο στόχος της Google είναι να διασφαλίσει ότι οι χρήστες βρίσκουν σχετικό και πολύτιμο περιεχόμενο κατά την εκτέλεση αναζητήσεων, ο αλγόριθμος θα ευνοήσει έτσι τις σελίδες που φορτώνουν ταχύτερα, επειδή είναι απλώς πιο πιθανό να διατηρήσουν τους επισκέπτες.

Αυτό αξίζει να θυμάστε όταν αποφασίζετε πού να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας. Με έναν κοινό παροχέα φιλοξενίας, οι πόροι σας διανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε η ταχύτητα του site να μπορεί να υποφέρει κάποιες φορές. Αυτό βγάζει νόημα γιατί δεν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τους πόρους του οικοδεσπότη. Άλλοι ιστότοποι εξαρτώνται επίσης από αυτό. Αυτό μπορεί να τραβήξει τον οικοδεσπότη από καιρό σε καιρό και όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι οι σελίδες σας θα φορτωθούν πιο αργά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε μια κοινή εφαρμογή φιλοξενίας μόνο για το λόγο αυτό. Αυτό σημαίνει απλώς ότι θα πρέπει να εξετάσετε την ταχύτητα της τοποθεσίας ως σημαντικό παράγοντα κατά την αξιολόγηση όλων των επιλογών. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι οι σελίδες σας θα φορτώνονται γενικά με λογική ταχύτητα (τρία δευτερόλεπτα ή λιγότερο). Εξερευνήστε τις επιλογές σας και προσπαθήστε να βρείτε ένα που είναι γνωστό για τη φιλοξενία αξιόπιστα γρήγορων τοποθεσιών. Και θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να μεταβείτε σε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού, αν η τρέχουσα σας δεν παρέχει αποτελέσματα.

3) Ο χρόνος λειτουργίας και ο χρόνος διακοπής είναι σημαντικοί

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το uptime και το downtime του site συμβάλλουν στην κατάταξη της Google σας. Οι ιστότοποι που βρίσκονται σε παρατεταμένες χρονικές περιόδους θα αγωνιστούν για να προσελκύσουν συνεχείς επισκέπτες. Προφανώς, δεν μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή των SERP, αν συμβαίνει αυτό. Όπως και με τους τόπους αργής φόρτωσης, οι χρήστες δεν είναι πιθανό να ξαναεπισκεφτούν ιστότοπους που έχουν περάσει συχνά στο παρελθόν. Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας θα περιορίσει φυσικά τη δυνατότητα των χρηστών να βρουν την τοποθεσία σας στην πρώτη θέση.

Μην υποθέσετε ότι μπορείτε να βρείτε έναν οικοδεσπότη που θα κρατήσει ιστοσελίδα σας πάντα online.Για να γίνει η βασική συντήρηση θα πρέπει να σταματήσει για λίγο η λειτουργία της σελίδας. Πρέπει να διερευνήσετε πόσο συχνά συμβαίνει αυτό με τις διάφορες επιλογές που εξετάζετε πριν να λάβετε μια τελική απόφαση. Ορισμένοι φιλοξενούν συντήρηση επιδόσεων πιο συχνά από άλλους.

Ενώ η συντήρηση είναι, φυσικά, σημαντική, η υπερβολική συντήρηση μπορεί να περιορίσει το χρόνο λειτουργίας. Πρέπει να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ εύλογου χρόνου λειτουργίας και εύλογης συντήρησης.Στη δίπλα εικόντα μπορείτε να δείτε το downtime των 50 μεγαλύτερων ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις τεχνικές δυνατότητες της επιλογής φιλοξενίας σας. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές δεν είναι σε θέση να χειριστούν δραματικές αλλαγές στις ανάγκες μιας τοποθεσίας.

Για παράδειγμα, ίσως να δημοσιεύσετε ένα κομμάτι περιεχομένου στον ιστότοπό σας που πηγαίνει ιογενές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας. Ένας ανεπαρκώς εξοπλισμένος κεντρικός υπολογιστής ιστού ενδέχεται να μην είναι σε θέση να χειριστεί αυτήν την επισκεψιμότητα. Τι θα πρέπει να είναι μια καλή ημέρα για τη δημοτικότητα του δικτυακού σας τόπου θα μπορούσε να μετατραπεί σε κακή, αν η ξαφνική ώθηση στην κίνηση προκαλεί την πτώση του ιστότοπού σας. Επειδή η SEO βασίζεται σε έναν ιστότοπο που έχει ελάχιστο χρόνο εκτός λειτουργίας, θα πρέπει να βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που μπορεί να χειριστεί αυτές τις απροσδόκητες αυξήσεις της κυκλοφορίας.

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να πάρετε μόνοι σας για να αποτρέψετε το χρόνο διακοπής της ιστοσελίδας, όπως:

  • Ρύθμιση παρακολούθησης
  • Αύξηση της ασφάλειας
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστοτόπου σας τακτικά
  • Επιλέξτε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού
  • Κάντε χρήση ενός CDN
  • Προσαρμόστε την τοποθεσία σας

Και πάλι, αυτό δείχνει πώς οι τεχνικοί παράγοντες μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο SEO από ό,τι μπορεί να έχετε αρχικά εξετάσει. Όπως ίσως γνωρίζετε, μια βασική αρχή του SEO είναι απλή: στόχευση σε ισχυρό περιεχόμενο. Αν το περιεχόμενό σας είναι ισχυρό, θα προσελκύσετε τους χρήστες στον ιστότοπό σας φυσικά.

Το πρόβλημα είναι, εάν η επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων σας δεν είναι σε θέση να χειριστεί τις αιφνίδιες αυξήσεις της κυκλοφορίας, δε θα μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως το περιεχόμενο αυτό. Έτσι, όταν σχεδιάζετε τη στρατηγική περιεχομένου σας από την άποψη του SEO, θα πρέπει ακόμα να εξετάσετε πώς οι τεχνικές λεπτομέρειες θα επηρεάσουν τη στρατηγική περιεχομένου σας.

4) Θέματα τοποθεσίας του server

 

Συχνά είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την τοποθεσία του server host σας όταν εξετάζετε τις επιλογές σας. Η τοποθεσία του server host επηρεάζει την ταχύτητα του ιστότοπου και, όπως γνωρίζετε ήδη, η ταχύτητα του ιστότοπου επηρεάζει το SEO.

Ο κύριος στόχος σας είναι να προσδιορίσετε πού ζουν τα περισσότερα μέλη του κοινού-στόχου σας. Αυτό δε χρειάζεται να είναι μια πολύ συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να είναι και χώρα. Ωστόσο, εάν το ακροατήριό σας είναι αρκετά συγκεντρωμένο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τόσο πιο συγκεκριμένα μπορείτε να ορίσετε τη συνολική θέση του, τόσο το καλύτερο. Αυτό μπορεί να συμβεί αν τρέχετε μια τοπική επιχείρηση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιστότοπός σας θα εξυπηρετούσε ένα κοινό σε μια συγκεκριμένη πόλη ή γειτονιά. Πολύ λίγοι από τους καλεσμένους σας θα προέρχονταν από άλλες περιοχές.

Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας, επειδή οι ιστότοποι φορτώνονται πιο γρήγορα όταν οι κεντρικοί υπολογιστές υποδοχής τους βρίσκονται γεωγραφικά κοντά στους χρήστες που τις επισκέπτονται. Έτσι, κατά την εξέταση των επιλογών σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα με ένα κεντρικό διακομιστή στην περιοχή που έχετε εντοπίσει ως βάση στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας.

Φυσικά, ο βαθμός στον οποίο αυτό θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας εξαρτάται από τη φύση του κοινού σας. Ακριβώς όπως υπάρχουν τοπικοί ιστότοποι επιχειρήσεων που στοχεύουν τους ανθρώπους σε μια σχετικά μικρή γεωγραφική περιοχή, υπάρχουν επίσης πολλές ιστοσελίδες με συχνές επισκέψεις που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Θα χάνατε χρόνο προσπαθώντας να βρείτε έναν server host  που είναι “κοντά” άνθρωποι που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου σε αυτή την περίπτωση. Εάν ο ιστότοπός σας προσελκύει πελάτες από όλο τον κόσμο, η τοποθεσία του κεντρικού διακομιστή δεν πρέπει να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα. Αυτός είναι μόνο ένας παράγοντας που αξίζει να θυμάστε εάν ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας σας προέρχεται από την ίδια περιοχή.

Επιπλέον, καθώς ο ιστότοπός σας αυξάνεται σε δημοτικότητα, η κυκλοφορία μπορεί να αρχίσει να φτάνει σε αυτό από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ακροατές σας ζουν σε μια περιοχή τώρα δε σημαίνει ότι αυτό θα συμβαίνει πάντα. Αυτό πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν σχεδιάζετε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σας. Μια επιλογή φιλοξενίας ιστού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας τώρα (και έχει μια τοποθεσία διακομιστή κοντά στο κοινό σας) ενδέχεται να μην είναι ιδανική στο μέλλον.

5) Η ασφάλεια είναι απαραίτητη

Οι παραβιάσεις ασφαλείας προκαλούν προφανώς προβλήματα SEO. Ακόμη και αν η Google δεν τιμωρεί σκόπιμα ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί, οι έρευνες δείχνουν ότι οι παραβιάσεις της ασφάλειας ενδέχεται να οδηγήσουν σε τεχνικές δυσκολίες που εμποδίζουν την Google να ταξινομήσει σωστά τις σελίδες σας.

Εάν ο ιστότοπός σας ζητά από τους χρήστες να μοιραστούν τις πληροφορίες τους, θα δυσκολευτείτε να διατηρήσετε ένα κοινό εάν η ασφάλειά σας είναι λιγότερο από αστρική ή έχει συμβιβαστεί. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ψάξετε για μια επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων που είναι γνωστό ότι είναι σχετικά ασφαλής.

Συμπερασματικά

Είναι σαφές ότι η επιλογή Shared Hosting  δε θα καταστρέψει τη στρατηγική SEO σας. Πολλοί ήδη βασίζονται στην κοινή φιλοξενία και, ωστόσο, συνεχίζουν να διαχειρίζονται επιτυχημένους ιστότοπους. Απλά πρέπει να καταλάβετε ποιοι παράγοντες είναι σημαντικοί κατά την εξέταση των επιλογών σας. Όσο διατηρείτε τους παράγοντες όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα του ιστότοπου και ο χρόνος διακοπής της λειτουργίας, είναι πολύ πιθανό να βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Comments are disabled.